Koirien kielet roikkuu melkein polvissa, kun on ollunna kuumat kelit. Luru huomasi eilen, että sadettajan alla on ihanan viileää ja siinä voi samalla lipsutella vettä. Odotan vain, että poika heittäytyy selälleen köllimään nurmikolle näyttäen miten kesästä nautitaan, veden suihkutessa tuhansina pisaroina päällensä. Karri hyvin rauhalliseen tyyliinsä vain tekee ylevän katsauksen pihalle ja oleskelee mieluummin verannan varjoissa maaten. Koirien kesää...

Keskiviikkona oltiin pitkästä aikaa harkoissa. Luru oli aivan intopiukkana, jopa niin intona, että kun harjoittelimme tiukkoja käännöksiä ja lopetin ohjauksen kääntäen koiralle selän, iski poika suoraan kankkuun hampaansa... Auts! Seuraavat liikkeet tehtiinkin hyvin tarkkaan. Ei saa ohjaaja herpaantua hetkeksikään!!!   Tiukan kaartamisen jälkeen tuli kaksi hyppyä suoraan ja kolmas hieman vinottain vasemmalle josta mentiin putkeen. Mieletöntä juoksemista ohjaajalta, jotta kerkeäisi tekemään valssin ennen putkea... Ei onnistunut vaikka yritin kolme kertaa. Neljännellä kerralla jostain aivon sopukoista tajusin taas, että koira tulee lujaa, joten yritin väistää sitä tekemällä persjätön joka onnistui!!! Ihan mieletöntä. Tosi cool olo. Mistähän sekin ajatus tuli?? Tarkoittaako tämä sitä, että pikkuhiljaa alkaa asiat menemään perille ohjaajan alitajuntaankin ja ohjaustavat kyseiselle koiralle alkavat onnistua? Nooh, taidetaan kuitenkin olla vielä pitkässä kuusessa!

Kontaktiohjeita tulee erilaisia eri valmentajilta , jonka vuoksi en ole ollut varma miten opettaisin koiraa, mutta nyt sain vakuutuksen omille ajatuksilleni siitä, että tottakai, ilman muuta palkkaat ja vahvistat koiran kontakteja ( meillä lähinnä alastuloja) harjoituksissa aina namilla, toisinaan voi kokeilla ilmankin, mutta kisoja tulee siihen varmasti. Siitä ei ole haittaa vaan se tukee koiraa ja koiran suoritusta. Harjoituksissa saa kokeilla ja pitääkin kokeilla erilaisia tekniikoita. Miksi sitä sitten jostain syystä jämähtää vain siihen yhteen?? Mielikuvituksen puutetta?? Vai pelkuruutta kokeilla asioita? Nyt heitän epäluuloni romukoppaan ja ainakin yritän uskoa omiinkin ajatuksiini.

Lurun hyppytekniikkaa on harjoiteltu, samoin takaakiertoja ja edestä kiertoa, onko sellaista termiä?? Oisko se silloin sylkkäri? Ei kai? Viimeksi mentiin kepeiltä putkeen niin, että itse olin keppien takana lähettämässä koiraa putkeen. Sekin oli mahtava tunne! Jos meillä on tullut takapakkia monissa asioissa niin sen  jälkeen tulee myös edistystäkin. Niinhän se menee, että jossain vaiheessa kun oikein takkuaa niin yhtäkkiä sitä taas osaakin jotain aivan muuta uutta ja se vanha jää hautumaan.

Sunnuntaina olisi luvassa paahteisessa ilmassa agirodun joukkuekisa, johon meitin Vesijellonat ovat ilmoittautuneet ja kuinkas ollakkaan ollaan maksi ALO -joukkueiden ekat starttaajat. Voi sitä virheiden ja hyllyjen määrää!! :) Toivon mukavaa ja iloista kisaa ja toivon ettei luvattu auringonpaiste ja kuumuus tee tepposia. Paljon on tuttujakin tulossa kisoihin, joten päivä menee varmaan nopsaan.